Z husích jater perkelt

Husí játra je slibnou základní potravinou. Nezklame ani připravena na způsob perkeltu.

Ingredience:

  • 400 g husích jater
  • 300 g cibule
  • 2 rajčata
  • sůl 
  • mletá červená paprika 
  • 100 g husího sádla 
  • 2 stroužky česneku mletý pepř

 

Příprava:
Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli i stroužky česneku osmahneme na části husího sádla. Pak přimícháme asi 3 lžičky mleté ​​červené papriky. Na zbytku sádla z husy opečeme husí játra pokrájenou na větší kousky a přidáme cibulová-česnekový základ s paprikou. Po 10 minutách dušení vložíme ke směsi oloupaná a na plátky pokrájené rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Husí játra v podobě perkeltu chutnájí nejlépe s dušenou rýží nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus