Z husích jater perkelt
Husí játra je slibnou základní potravinou. Nezklame ani připravena na způsob perkeltu.
Ingredience:
- 400 g husích jater
- 300 g cibule
- 2 rajčata
- sůl
- mletá červená paprika
- 100 g husího sádla
- 2 stroužky česneku mletý pepř
Příprava:
Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli i stroužky česneku osmahneme na části husího sádla. Pak přimícháme asi 3 lžičky mleté červené papriky. Na zbytku sádla z husy opečeme husí játra pokrájenou na větší kousky a přidáme cibulová-česnekový základ s paprikou. Po 10 minutách dušení vložíme ke směsi oloupaná a na plátky pokrájené rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Husí játra v podobě perkeltu chutnájí nejlépe s dušenou rýží nebo se zeleninovým salátem.