Z drůbežích jater ragú
Použité suroviny:
500 g drůbežích jater
2-3 jablka
1 banán
3 cibule
kelímek šlehačky
2 lžičky solamylu
dle chuti pepř
1 lžička kari
dle chuti sůl
olej
Jak recept připravit:
Na oleji osmažíme na větší kousky nakrájená játra. Osolíme, opepříme a vyndáme na mísu. Do výpeku dáme
cibuli nakrájenou na čtvrtky, jablka nakrájená na silnější plátky i se slupkou. Přidáme trošku oleje smažíme
až cibule i jablka zesklovatí. Přidáme banán nakrájená na kolečka a kari. Prohřejeme a sundáme z ohně.
Přidáme zpět játra a zalijeme šlehačkou, ve které zamícháme solamyl. 3-4 minuty mícháme a obracíme. Příloha -
rýže.