Z drůbežích drobů rizoto

Výborné jídlo z drůbežích drobů, které chutná. Klidně dobré recepty připravené z kachních prsou nebo husích stehen.

Ingredience:

  • drobky z husy nebo kachny
  • 40 g husího sádla   
  • 1 velká cibule 
  • 1 lžička mleté ​​červené papriky
  • mletý pepř 
  • sůl    
  • 250 g rýže
  • majoránka

 

Příprava:
Omyté drůbky (křídla, játra, žaludek, srdce) pokrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme nadrobno oloupanou a nakrájenou cibuli, do které zamícháme mletou červenou papriku. Potom přidáme kousky drštěk, které opepříme, osolíme a necháme je dusit. Když jsou poloměkké, je správný čas přidat omytou rýži. Směs podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pokud se obáváme, že se rýže bude připalovat, přikrytý hrnec můžeme vložit do mírně rozehřáté trouby a jídlo dokončit takto. Rizoto podáváme s hlávkovým salátem nebo s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus