Voňavé kuře v cibulové omáčce
Voňavé kuře v cibulové omáčce
Potřebujeme:
1 větší kuře, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 1 šlehačku, 1 PL bramborového škrobu (solamyl), 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, kousek celé skořice, 1-2 PL kečupu, cukr, sůl, olej na opékání, petrželku na ozdobení
Jak na to:
Kuře omyjeme, rozdělíme na 6-8 porcí a trochu osolíme. V širším hrnci rozehřejeme olej, vložíme kousky kuřete a ze všech stran je opečeme.
Pak mírně podlejeme a přikryté dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podlíváme horkou vodou. Poloměké kuře odkryjeme a opečeme dočervena.
Opečené kousky masa vyjmeme, do výpeku přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou cibuli, plátky česneku a koření. Podlejeme a dusíme asi 8 minut. Opět trochu podlejeme a necháme přejít varem.
Bramborový škrob dobře rozmícháme ve smetaně. Z cibulového základu vyjmeme bobkový list, pepř a skořici. Přilijeme smetanu se škrobem a rozmícháme. Přidáme kečup a zase rozmícháme, krátce povaříme a ochutíme solí a troškou cukru.
Porce kuřete vložíme do omáčky a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.