Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou

 

Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou

Potřebujeme:

1 chlazené kuře, 60 g másla, 1 středně velkou cibuli, 1 bujón, 1 špetku soli

Náplň: 150 g kuřecích jater, 60 g másla, 2 středně velké cibule, 3 vejce, 10 dkg strouhanky, 2 PL nízkotučného jogurtu, 1 KL koření harmonie chuti, 1 KL nasekané petrželky

Jak na to:

Umyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část másla a částí másla polijeme povrch kuřete.

Pečeme 10-15 minut.

Potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlejeme vodou s rozpuštěným masoxem a za občasného polévánívypečenou šťávou. Kuře pečeme do měka.

Kuře naporcujeme a při podávání polijeme vypečenou šťávou.

Náplně:

Na rozpuštěného másla  dáme zpěnit drobně nakrájenou cibulku, přidáme na drobno nakrájené vnitřnosti nebo játra, které předem smažíme 5-10 minut podle druhu játer. Vychladnutíé játra nadrobno nasekáme, přidáme strouhanku, žloutky, jogurt, lžíci sekané petrželky, dochutíme pepřem harmonie chuti.

Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh

z vaječných bílků .


 
 
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus