Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou
Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou
Potřebujeme:
1 chlazené kuře, 60 g másla, 1 středně velkou cibuli, 1 bujón, 1 špetku soli
Náplň: 150 g kuřecích jater, 60 g másla, 2 středně velké cibule, 3 vejce, 10 dkg strouhanky, 2 PL nízkotučného jogurtu, 1 KL koření harmonie chuti, 1 KL nasekané petrželky
Jak na to:
Umyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část másla a částí másla polijeme povrch kuřete.
Pečeme 10-15 minut.
Potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlejeme vodou s rozpuštěným masoxem a za občasného polévánívypečenou šťávou. Kuře pečeme do měka.
Kuře naporcujeme a při podávání polijeme vypečenou šťávou.
Náplně:
Na rozpuštěného másla dáme zpěnit drobně nakrájenou cibulku, přidáme na drobno nakrájené vnitřnosti nebo játra, které předem smažíme 5-10 minut podle druhu játer. Vychladnutíé játra nadrobno nasekáme, přidáme strouhanku, žloutky, jogurt, lžíci sekané petrželky, dochutíme pepřem harmonie chuti.
Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh
z vaječných bílků .