Upečená kuřecí křidýlka s medem a citrónem

Použité suroviny:

16 kuřecích křidýlek
sůl
Na zálivku:
1 - 5 stroužků česneku
1/4 šálku medu
1/2 šálku citrónové šťávy
čtvrtky citrónu na ozdobení při podávání

Jak recept připravit:

Vložíme kuřecí křidýlka do zapékací misky, dobře osolíme a dáme na půl hodiny péci při teplotě 200°C.
Mezitím oloupeme a rozdrtíme česnek a dáme do misky. V dospělé verzi použijeme až pět stroužků, což se může
zdát hodně, ale je to vynikající. Teď přidáme med, sladkou chuť medu vyrovnáme citrónovou šťávou. Suroviny v
misce pořádně rozmícháme, až se med rozpustí. Po půl hodině pečení zapékací misku vyjmeme a kuřecí stehýnka
přelijeme připravenou medovou zálivkou. Opatrně promícháme a dáme na dalších 20 minut do trouby. Hotová
zlatohnědá křidýlka ozdobíme čtvrtkami citrónu.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus