Upečená kačenka

Použité suroviny:

1 kachna
400 g zelí
1 větší cibule
100 g hladké mouky
sůl
2 lžíce cukru
celý kmín, sádlo, trochu bílého vína

Jak recept připravit:

Kachnu očistíme a opláchneme vodou.
Osolíme ji zevnitř i zvenku, okmínujeme a dáme na pekáč. Podlijeme vodou a dáme do trouby.
Pečeme ji 1 a ½ hodiny při 170 °C.
Mezitím si připravíme zelí – rozkrojíme jej, vyřízneme košťál a zelí nakrouháme na nudličky. Spaříme
horkou vodou a dusíme do poloměkka.
Najemno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce sádla, přidáme kmín a hladkou mouku a vzniklou zápražku
přidáme do zelí.
Za občasného promíchání dodusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a vínem.
Servírujeme s kachnou a houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus