Thajské kuřecí křídélko
Thajské kuřecí křídélko
Potřebujeme:
12 kuřecích křídel, 4 stroužky česneku, 4 zrníčka černého pepře, 15 g kořene koriandru, 1 lžíci čerstvého zázvoru, 1,5 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce medu, 2 lžíce posekaných koriandrových lístků, 2 jarní cibulky
Jak na to:
V třecí misce zpracujeme česnek, pepř, kořen koriandru a zázvor na pastu, ke které přidáme rybí i sójovou omáčku a med smícháme. V této marinádě namáčíme umyté a dosucha otřené kuřecí křídla.
Dáme je do misky na 24 hodin do chladna. Potom křídla uložíme do pekáče, zalijeme zbytkem marinády a pečeme asi hodinu, přičemž je občas poléváme. Servírujeme posypané koriandrem a podélně nakrájenou cibulkou.