Telecí steak s červenými jablky
Telecí steak s červenými jablky
Potřebujeme:
500 g telecího steaku, 2 červené jablka, 5 dl červeného vína, 300 g taveného sýra, 1 stroužek česneku, 50 g rozmarýnu, 1 lilek, 2 rajčata
Jak na to:
Maso upravíme tak, aby nám zůstaly dvě stejné poloviny. Potřeme česnekem, osolíme a posypeme rozmarýnem. Maso osmažíme z obou stran - z každé strany ho smažíme asi 4 minuty. Očištěné jablka nakrájíme na kolečka silné asi 1 cm a vložíme je na 7 minut do hrnce spolu s červeným vínem. Potom jablka vyjmeme. Víno přidáme spolu s taveným sýrem do výpeku a necháme povařit 4 minuty. Lilek a rajčata nakrájíme na kostky. Osmažíme na oleji a servírujeme jako oblohu.