Sytý kuřecí hrnec s dýně
Sytý kuřecí hrnec s dýně
Potřebujeme:
1,5 kg kuřecích stehen, 900 g dýně, 1 PL olivového oleje, 1 středně velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 200 ml bílého vína, 2 PL rajčatového protlaku, 2 bobkové listy, 1 / 2 KL rozdrceného sušeného tymiánu, 1 konzervu ( asi 460 g) velké bílé fazole, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozohřejeme olej. Stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a ochutíme solí a mletým pepřem. Vložíme do hrnce a opečeme z obou stran asi 6 minut dozlatova. Maso vyjmeme na talíř.
Oloupanou cibuli a česnek nahrubo posekáme. Přidáme do hrnce a na mírném ohni opékáme asi 3 minuty doměka. Potom přilijeme víno a dobře promícháme. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list, tymián a trochu soli.
Vložíme kuřecí stehna, necháme povřít a přikryjeme. Troubu rozohřejeme. Hrnec vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Dýni překrojíme, odstraníme jadérka, oloupeme a dužinu pokrájíme na větší kousky. Fazole přecedíme a necháme okapat. Poté ji spolu s dýní přidáme k masu, přikryjeme a pečeme dalších 20 až 30 minut, dokud maso i dýně nejsou zcela měké.
Před podáváním vyjmeme bobkové listy. Servírujeme s čerstvým chlebem nebo křupavou bagetou.