Šťavnaté kuře s pivem
Šťavnaté kuře s pivem
Potřebujeme:
1 kuře, mletý kmín, mleté pepř černý, vegetu, koření na pečené kuře, sůl, 2-3 cibule, 5 dílky česneku, 150-200 g čerstvých žampionů, rajčatový protlak, černé pivo, slepičí bujón, olej, vodu
Jak na to:
Kuře rozporcujeme, omyjeme a potřeme. Posypeme 1 KL mletého kmínu, 1 KL mletého pepře, 1 1 / 2 KL vegety a solí podle potřeby. Pak ho dáme na pánev a z obou stran prudce opražíme.
Poté maso uložíme na pekáč. Nakrájíme cibulku, česnek a žampiony. Cibulku osmažíme ve výpeku od kuřete, pak přidáme česnek, žampiony a slepičí bujón, který rozpustíme ve 400 ml vroucí vody.
Přidáme ještě cca 150-200 ml protlaku a na závěr černé pivo asi tak 1-1,5 dcl. Necháme povařit cca 5 minut, prip. ještě přidáme kmín mletý a pepř.