Šlehačkové kuře v sýrové peřince

 

Šlehačkové kuře v sýrové peřince

Potřebujeme:

1 středně velké kuře, 40 dkg sýru eidamu, 250 ml smetany na šlehání, 1 vejce, sůl, pepř a harmonie chuti, olej

Jak na to:

Umýté a naporcované kuře osolíme, okořeníme a obalíme v sýru, který si nastrouháme na jemném struhadle.

Do vymazaného plechu pouklademe porce kuřete vedle sebe a posypeme zbývajícím sýrem.

Ze šlehačky, vajec, koření harmonie chuti a trošku oleje si vypracujeme masu, kterou zalijeme kuře.

Plech přikryjeme alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 C. Po vložení plechu do trouby, teplotu snížíme na 180 C a pečeme 45 minut.

Pak plech odkryjeme a pečeme 10-15 minut odkryté, dokud nám kůra nezrůřoví. Podáváme s rýží a oblíbeným kompotem.

 

 

 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus