Šlehačkové kuře v sýrové peřince
Šlehačkové kuře v sýrové peřince
Potřebujeme:
1 středně velké kuře, 40 dkg sýru eidamu, 250 ml smetany na šlehání, 1 vejce, sůl, pepř a harmonie chuti, olej
Jak na to:
Umýté a naporcované kuře osolíme, okořeníme a obalíme v sýru, který si nastrouháme na jemném struhadle.
Do vymazaného plechu pouklademe porce kuřete vedle sebe a posypeme zbývajícím sýrem.
Ze šlehačky, vajec, koření harmonie chuti a trošku oleje si vypracujeme masu, kterou zalijeme kuře.
Plech přikryjeme alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 C. Po vložení plechu do trouby, teplotu snížíme na 180 C a pečeme 45 minut.
Pak plech odkryjeme a pečeme 10-15 minut odkryté, dokud nám kůra nezrůřoví. Podáváme s rýží a oblíbeným kompotem.