Rizoto a lá Miláno

Rizoto a lá Miláno



Potřebujeme



½ kg rýže, 80 dkg kuřecího masa, 1 velkou cibuli, 6 dcl slepičího bujónu, 1 sklenice suchého bílého vína, špetku šafránu, olivový olej, vegety, parmezán



Jak na to:



Maso a cibuli nakrájíme na malé kousky.



V dostatečně velké pánvi dobře rozehřejeme olej, přidáme cibuli, kousky masa a opražíme. Potom přidáme rýži, necháme opražit, aby nasákla olejem a zalijeme vínem.



Uvaříme si slepičím bujónem, kterým podlíváme rýži. Přidáme šafrán, vegetu a vaříme na mírném plameni asi 10 min.



Hotová rýže by neměla být příliš měká. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus