Rizoto
Rizoto
Potřebujeme:
Rýži, houby mohou být sušené i čerstvé, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 kuřecí prsa, menší konzervu hrášku a kukuřice, pepř, sůl, trochu červené papriky, olej, 1 slepičí bujón v kostce
Jak na to:
Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme rýži, trochu ji osmahneme a zalijeme vodou. Osolíme a dáme vařit.
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Přidáme kostku bujónu, pepř, sůl a červenou papriku. Když se maso zatáhne trošku ho podlejeme vodou a přidáme sušené houby (mohou být i čerstvé), kukuřici a hrášek. Vše společně podusíme, a když je rýže uvařená smícháme spolu na mírném ohni.
Naservíruje na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.