Řízek přírodní zapečený s broskví a sýrem
Použité suroviny:
600 g řízků z kuřete
4 ks půlek kompotových broskví
4 ks plátků tvrdého sýru
1 lžíce vegety
1 lžíce vývaru v prášku
1 lžička steakového koření
dle potřeby: voda na podlití
dle potřeby: hladká mouka nebo Solamyl
dle chuti: sůl
Jak recept připravit:
Kuřecí řízky rozklepeme a osolíme. Okořeníme vegetou a steakovým kořením. Zprudka plátky restujeme na
horkém oleji. Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit. Plátky kuřecích
řízků vytáhneme a uchováme v teple. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2
lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem. Na jednotlivé porce dáme po
půlce kompotové broskve, kterou přikryjeme vždy plátkem tvrdého sýru. Dáme do mikrovlnné trouby, nebo do
klasické trouby na chvíli zapéci. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.