Řízek přírodní z krůtího masa
Použité suroviny:
1 kg krůtího masa | dle potřeby: olej | 1 cibule | dle chuti: česnek a koření krůtí pečeně | dle chuti:
kořenová zelenina | dle potřeby: hladká mouka nebo granulovaná jíška
Jak recept připravit:
Krůtí řízky naklepeme, nasolíme, potřeme česnekem a posypeme kořením. Na tuku zpěníme cibulku a řízky
ještě trochu poprášené hladkou moukou krátce opečeme. Vložíme do varného skla, přidáme restovanou kořenovou
zeleninu a vše dusíme v troubě ve varném skle do změknutí. Slijeme šťávu do rendlíku, maso necháme ještě v
troubě, aby bylo pěkně dokřupava. Šťávu zahustíme zásmažkou nebo granulovanou jíškou, dochutíme, povaříme.
Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i další přílohy.