Remuláda s kuřecím steakem
Potřebujeme
4 kuřecí steaky i s kůží (z prsou nebo ze stehna)
Marináda
2 žloutky
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky solamylu
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce kremžské hořčice
čerstvě drcený pepř
2 lžičky moučkového cukru
2 prolisované stroužky česneku
1 lžička soli
Remuládou
4 lžíce Tatarské omáčky Hellmanns '
2 kyselé okurky
lžička kaparů
1 malá šalotka
2 cl bílého vína
citronová šťáva z půlky citrónu
špetka krystalového cukru
svazek nasekané pažitky
lžička hořčice
sůl, drcený pepř
Všechny ingredience smícháme dohromady, případně dochutíme solí a cukrem.
Jak na to
Všechny ingredience na marinádu smícháme spolu a maso do ní vložíme tak, aby bylo obaleno ze všech stran. Necháme odležet v lednici, nejlépe přes noc. Pokud máme čas, maso je křehčí, když je v marinádě i několik dní (max. 3 dny v chladničce). Pak položíme na gril kůží dolů a grilujeme, dokud je zpoloviny propečené. Otočíme a dopečeme. Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem a remuládou.