Poštmajstrovská kuřecí trubka
Poštmajstrovská kuřecí trubka
Potřebujeme:
600 g kuřecích prsou, 100 g sušených švestek bez pecky, 50 g sýra s modrou plísní resp. čedaru, 1 dcl drůbežího vývaru, máslo, sůl, mletý černý pepř, olej
Omáčka: 225 g sušených švestek bez pecky, 50 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 1 / 2 dcl červeného vína, 1 dcl drůbežího vývaru, 2 jalovce, 1 bobkový list, 4 zrníčka černého pepře, sůl
Jak na to:
Cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, švestky pokrájíme na menší kousky. Slaninu opražíme, přidáme k ní cibuli a opékáme do sklovita. Přidáme sušené švestky, červené víno, vývar bobkový list, jalovce , pepř a vaříme asi 10 min. Omáčku odstavíme, vybereme z ní koření, rozmixujeme, přepasírujeme, podle potřeby ředíme vývarem a necháme převařit. Kuřecí prsa pokrájíme na řízky, rozklepeme je, osolíme a okořeníme. Sušené švestky naplníme malými kousky sýra s modrou plísní resp. čedaru, rozložíme je za sebou na plátky masa a zabalíme je do rolky. Rolky nejprve opečeme ze všech stran na rozehřátém másle, poté i s výpekem přeložíme do pekáče, podlejeme drůbežím vývarem a zakryté pečeme 15 min.