Pikantní kuřecí křídla, obalované v sezamu
Pikantní kuřecí křídla, obalované v sezamu
Potřebujeme:
6 kuřecích křídel, 200 g kuřecích jater, 2 PL sezamových semínek, 1 dcl bílého vína, 2 stroužky česneku, olej, med, cukr, vegeta, curry, kmín, kečup, mletý pepř, plnotučná hořčice, kremžská hořčice, sladká thajská pikantní omáčka
Jak na to:
Kuřecí játra omyjeme a necháme okapat. Okořeníme je, posypeme cukrem, necháme chvíli odležet, pak s nimi naplníme očištěné a umyté kuřecí křídla. Křídla odložíme do pekáče, osolíme, okořeníme, zalijeme směsí oleje, koření, kečupu, hořčice, cukru a thajské omáčky a necháme nejméně 4 hodin. odležet. Dříve než je dáme péct, potřeme je medem, zředěným s bílým vínem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě na 200-220 ° C přibližně 30 min. 15 min. před koncem pečení přidáme očištěné stroužky česneku. Hotové křídelko můžeme podávat s rýží, hranolkami, pečenými bramborami a zeleninovou přílohou.