Pikantní kuře na paprice se šlehačkou
Pikantní kuře na paprice se šlehačkou
Potřebujeme:
1 kuře, 1 feferonku, 1 stroužek česneku, 30 dkg cibule, 1 PL rajčatového protlaku, 2 PL másla, 1 PL mleté červené papriky, 1 PL vegety, 1 KL soli, 1 KL citronové šťávy, 1 / 8 slepičí bujón, 2 čerstvé zelené papriky, 1 / 4 l šlehačky, 100 ml nízkotučného jogurtu
Jak na to:
Kuře rozporcujeme, feferonku bez stonku, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno. Kousky masa s kůží opečeme na rozpáleném másle do křupava, osolíme a vyjmeme.
Cibuli, česnek a feferonku přidáme do rozpáleného másla a špenátu. Podlejeme přetlakem, ochutíme citronovou šťávou, vegetou a zalijeme vývarem.
Převaříme, dochutíme, přidáme kuře a pomalu dusíme přikryté. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme semen, pokrájíme na větší kousky a přidáme na posledních 10 minut k dušenému masu. Vyšlehanou šlehačku smícháme s jogurtem a při podávání ozdobíme každou porci.