Pečené kuře s uzeninovou nádivkou
Pečené kuře s uzeninovou nádivkou
Potřebujeme:
1 středně velké kuře, sůl, koření na pečené kuře, 1 dcl oleje, na nádivku potřebujeme 4 rohlíky, 2 vejce, 1 KL polévkového sušeného koření, 30 dkg slovenského točeného salámu, 50 g másla
Jak na to:
Z rohlíků namočených ve vodě, vajec, polévkového koření a na kostičky nakrájeného salámu uděláme nádivku. Dáme ji pod kůži umytého a osoleného kuřete. Na každou stranu přiložíme půl másla. Kuře potřeme kořením a olejem. Zbytkem oleje kuře podléváme. Pokud začne chytat hnědou kůži, přetočit ho, okořeníme a dopečeme. Troubu předehřejeme na 250 stupňů a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 1 hodinu. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.