Pečené kuře na bramborách
Pečené kuře na bramborách
Potřebujeme:
kuře (bouráno), brambory, trošku oleje nebo másla, vodu , sůl, koření dle vlastního výběru-kmín, pepř, červenou papriku, gril.korení ...
Jak na to:
Oloupeme si brambory a nakrájíme na větší kusy. Na dno pekáče dáme trochu oleje nebo másla, na to rozložíme brambory, které osolíme a okořeníme (přip. dáme na brambory kmín).
Kuře omyjeme, naporcuje. Pořádné jednotlivé kousky osolíme a okořeníme podle vlastního uvážení. Rozehřejeme troubu. Pekáč přikryjeme alobalem nebo poklicí a dáme do trouby péct asi na 50-60 min. Potom pekáč odkryjeme a necháme kuře dopéct do červena a křupava. Zalévány vydušenou šťávou, pokud jí je málo přidáme trochu vody nebo bujónu a zalijeme.
Upečené kuře podáváme s bramborami a zeleninovým salátem nebo kompotem.