Pečená slepice na špeku
Pečená slepice na špeku
Potřebujeme:
1 nosnici, vodu, sůl, 1 kostku masox, 100 g uzené slaniny, mleté černé koření, 70 g másla, 1 menší cibuli
Jak na to:
Nosnici očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, dáme do osolené vody vařit, přidáme kostku masoxu a vaříme do poloměkka. Poté maso vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme ho na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme a okořeníme.
V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou zbylou slaninu, přidáme máslo, posekanou cibuli, dáme ji na pánvici, na ni položíme porce slepice a v troubě pečeme po obou stranách do měkka.
Při pečení nosnici občas zaléváme vypečenou šťávou, kterou podle potřeby doplníme vývarem ze slepice.