Pečená kachna ve strouhance

Slovenské tradiční pohoštění v dny svátečním, typické pro podzimní období.

Ingredience:

  • kachna  
  • 3 vejce 
  • hrubá mouka
  • 1 větší cibule
  • mast
  • sůl
  • rozmarýn

 

Příprava:
Nejprve si dopředu připravíme tzv.. strouhanku z vajec a hrubé mouky. Té přidáme tolik, aby vzniklo pevnější těsto. Dobře vymíchané těsto nastrouháme a necháme sušit. Strouhanku pak osmažíme na očištěné a nadrobno pokrájené cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Kachnu omyjeme a pokrájíme na menší porce. Ty vložíme do hliněného pekáče nebo hrnce a zalijeme je směsí opražené strouhanky. Pekáč zakryjeme pokličkou a celý ho zabalíme do alobalu (kdysi se balil do křenového listů a do bláta ze žluté hlíny). Takto připravenou kachnu pečeme asi dvě hodiny v ohništi.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus