Ovocné kuřecí soté
Ovocné kuřecí soté
Potřebujeme:
450 g kuřecích prsou, 1 bílek, 1 PL škrobové moučky, 2 PL bílého vína, mletý pepř, sůl, olej
Omáčka: 1 velká cibule, 1 KL kari koření, malá konzerva ananasu, 1 malá konzerva mandarinek, 1 malá konzerva broskví (nebo 1 velká konzerva směs ovoce), 1 PL škrobové moučky, šťáva z citronu, 2 PL krystalového cukru
Jak na to:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Vaječný bílek smícháme ze škrobem, vínem, solí a pepřem. Maso vložíme do směsi a necháme marinovat, pokud se nám nerozpálí olej ve woku. V rozpáleném oleji opékáme maso, pokud nám nechytí kůrku. Po vyjmutí je necháme okapat na papírovém ubrousku. Ve woku necháme 1 PL oleje, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme kari koření, zalijeme šťávou z ovoce a necháme povařit. Škrobovou moučku smícháme s citronovou šťávou a 1 PL horké omáčky. Směs vlejeme do woku a vaříme do zhoustnutí. Podle potřeby přisladit, přidáme ovoce, maso a pomícháme. Podáváme s rýží.