Opilé kuře na plechovce

Použité suroviny:

1 kuře | 1 plechovka pivo | Nálev: | 2 lžíce med | 3 lžíce olej | 3 lžíce sójová omáčka | 1 lžíce vinný
ocet | 4 stroužky česnek | 1 lžíce chilli v prášku | 1 lžíce červená chilli omáčka | sůl

Jak recept připravit:

Vezmeme celé kuřátko omejeme a osolíme. Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty
prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou,
je to na Vás :) Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle
původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den. Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení
případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo
pivo lépe odcházet. Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca
hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou. Po upečení sundáme kuře
z plechovky, porcujeme a papáme. Je to opravdu super mňamka. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří
uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso
šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží. Připravíme si omáčku. Kuře vložíme do
pelechu. Zalejeme ho omáčkou a pořádně ho necháme vyrochnit. Po marinování narazíme kuře na plechovku.
Vložíme do trouby. Po upečení vyndáme. Pohled z jiné strany. Porcujeme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus