Opékané kuřecí maso s cibulí

 

Opékané kuřecí maso  s cibulí

Potřebujeme:

680 g středně velkých cibulí, 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, 4 lžičky másla, 2 lžíce cukru, 5 lžic kuřecího vývaru, 1 lžičku posekaného čerstvého tymiánu, 1 lžíci červeného vinného octa

Jak na to:

Každou cibuli rozkrojíme na 6 dílků. Kuřecí maso posypeme mletým pepřem.

Do velké teflonové pánve vložíme 2 lžičky másla a rozpustíme ho na středním ohni. Kuřecí maso opékáme asi 3 minuty z každé strany dohněda. Přeložíme ho na talíř.

Oheň zmírníme na minimum a v pánvi rozpustíme zbytek másla. Cibuli pražíme s 1 lžičkou cukru asi 8 minut, nebo dokud není zlatohnědá a zkaramelizovaná. 

Vařečkou nebo špachtlí roztlačíme měsíčky cibule. Přidáme vývar a vaříme asi 2 minuty. Vmícháme rozmarýn, tymián a zbytek cukru.

Maso vrátíme do pánve a pokapeme vinným octem. Vaříme ještě asi 4 minuty, nebo dokud z masa nevytéká zcela čirá šťáva.

 

 

 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus