Ohnivé kuře na cizrně

Použité suroviny:

špetka mletého kmínu, 1/2 čajové lžičky jemného chilli koření, 2lžíce olivového oleje, 2ks kuřecích prsou
bez kůže, 1cm nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru ( nahrazuji na špičku lžičky sušeným zázvorem,aby nebylo
tak aromatické), 400g scezené cizrny z konzervy, 200g rajského protlaku, černý pepř Doba

Jak recept připravit:

Dejte předehřát troubu.Kmín smíchejte s chilli.Kuřecí potřete polovinou olivového oleje a polovinou
koření.Podle chuti lehce opepřete.
Kuře položte na malý plech ( osobně dávám do zapékací mísy a překryji alobalem )a v troubě pečte asi
25minut,až je hotové.
Zatím na zbytku olivového oleje asi na minutu osmahněte zbytek koření.Přidejte cizrnu a protlak a ještě
10minut poduste.
Kuře podávajte nakrájené a s přílohou z cizrny.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus