Nadívané kuřecí řízky s ananasovou omáčkou
Nadívané kuřecí řízky s ananasovou omáčkou
Potřebujeme:
kuřecí řízky 500 g, tvrdý sýr 50 g, šunka 50 g, vajíčko a strouhanka na obalení, tuk, sůl
Omáčka: 1/2konzervy ananasu, 1 dcl bílého vína, tavený sýr, 2 lžičky solamylu, oregano, sůl, kmín mletý, vývar nebo voda
Jak na to:
Kurací řízky si nařežeme, ale necháme je tlusté. Do masa uděláme kapsu tak, že ho preřežeme příčně. Kapsu naplníme sýrem a šunkou a otvor spojíme párátkem. Do kapsy dáme 2 plátky šunky a 2 proužky sýra. Předplněné a osolené kapsy obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném a osoleném vajíčku. Ukládáme na rozpálený tuk a prudce opékáme z obou stran. Podlejeme vývarem nebo vodou a chvilku dusíme pod pokličkou. Připravíme si konzervu ananasu. Polovinu vylijeme do nádoby a pořádně rozmixujeme na kaši. Do kaše vlejeme víno. Maso vyjmeme z hrnce a dokončíme omáčku. Nejprve tam vlejeme ananasovou kaši s vínem a necháme. Přidáme sýr. Ze zbývající kompótové šťávy si pomocí solamylu uděláme zhusťovadlo a vlejeme ho do omáčky. Přidáme koření, oregano, sójovou omáčku, sůl. Vložíme maso a necháme přejít varem.Podáváme s vařenými bramborami.