Medové kuře
Medové kuře
Potřebujeme:
celé kuřecí prsa, sůl, mleté černé koření, med, olivový olej, sójovou omáčku sladkou, sójovou omáčku ostrou, olej na pečení
Jak na to:
Kuřecí prsa omyjte, dobře osolte a okořeňte mletým pepřem
Na marinádu použijeme med, sójovou omáčku a olivový olej. Do mísy, která se dá uzavřít, dejte med, přidejte olivový olej, sójovou omáčku sladkou a sójovou omáčku pikantní. Dobře rozmíchejte. Kuřecí prsa vložte do marinády a nechte 2-3-4 hodinky marinovat.Poté maso vložte do rozpáleného oleje a z obou stran dobře opečte (dávejte pozor, aby bylo maso propečené, ale nesmažte příliš dlouho, aby marináda na povrchu nezhořela. Ideální je smažit na prudkém ohni, zakryté poklicí, takových 5-6 minut z obou stran) .
Maso dejte na desku a nakrájejte na řízky. Jako přílohu podávejte dušenou zeleninu, rýži.