Marinované kuřecí kousky
Marinované kuřecí kousky
Potřebujeme:
700 g kuřecích prsou, 50 ml koňaku, 4 PL kukuřičné mouky, 350 g zmražené zeleniny (nejlépe výsadby chřestu fazolky), 4 plátky anglické slaniny, 2 PL sójové omáčky, 4 stroužky česneku, 1 ČL lžičku cukru, 2 vejce, olej, drcený kmín , mletý koriandr, mletý zázvor, mleté bílé koření, sůl
Jak na to:
Kuřecí prsa omyjte, osušte, nakrájejte na menší kousky, vložte do marinády z koňaku, 1 PL oleje, mletý kmín, koriandr, zázvor, ze sójové omáčky, z 2 přetlačeným stroužků česneku, cukru. Vejce rozšlehejte, posolte, okořeňte a přimíchejte mouku. Do tohoto těstíčka vložte marinované maso a opět promíchejte. Kousky kuřecího masa po jednom vybírejte a dávejte na rozehřátý olej. Fazolky krátce blanšírujte, pak zabalte do plátků slaniny, vložte do pekáče, polejte olejem a na 10 min. vložte do vyhřáté trouby. Kuřecí kousky podávejte s fazolky.