Maďarské kuřecí prsa
Maďarské kuřecí prsa
Potřebujeme:
2 PL oleje, 4 velké vykostěné kuřecí prsa (asi 700 g), 2 středně velké cibule, 1 středně velkou zelenou papriku, 1 malou konzervu loupaných rajčat asi 400 g, sůl, 2 PL sladké papriky, 100 ml kuřecího vývaru, 10 ml kyselé smetany, pepř, nasekané petrželky na ozdobení
Jak na to:
Papriku nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na větší kousky, rajčata scedíme a nakrájíme na kostky. Ve velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a opékáme prsa asi 10 min z obou stran, dokud nezhnědnou.
Potom je vybereme bokem a osolíme. Do výpeku dáme cibuli, na nudličky nakrájenou papriku a dusíme asi 3 min, dokud nezačne zelenina měknout. Přidáme rajčata, přilijeme vývar, červenou sladkou papriku a rychle přivedeme k varu.
Přidáme kuřecí prsa a přikryté dusíme asi 10 min, dokud není hotové maso i zelenina. Nakonec vmícháme kyselou smetanu, přehřejeme, ale již dále nevaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme ozdobené petrželkou a jako přílohu podáváme rýži, brambory nebo těstoviny.