Kuřecina
Kuřecina
Potřebujeme:
kuřecí prsa 600 g, asi 4 větší cibule, hořčice, sůl, pepř,
Jak na to:
Kuřecí si nakrájíme na řízky a cibuli nadrobno,řízky si osolíme z obou stran a z jedné i okořeníme a potřeme hořčicí. Takto si je vrstvíme na sebe. Potom si je sprudka z obou stran opražíme na rozpáleném oleji.
Opékané řízky vyndáme na talíř. Potom ve výpeku zpěníme cibuli a opražíme do zlatova. Abyo se pražila a byla měkká, po chvilce přilijeme lžíci-dvě vody. Pak na ni vrátíme maso a ještě společně krátce pražíme.
Zalijeme vodou, přidáme hořčici - alespoň 5 PL, ale podle chuti můžete dát i více, a dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu rozmixujeme. Můžeme také přepasírovat přes sítko, ale déle to trvá.