Kuřecí stehýnka na lovecký způsob

 

Kuřecí stehýnka na lovecký způsob

Potřebujeme:

6 ks spodních kuřecích stehýnek, 2 PL oleje, 1 PL krystalového cukru, 100 g kořenové zeleniny, cibule, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 2 bobkové listy, 1 PL octa, sůl, 3 PL másla, 2 PL hladké mouky , 200 ml červeného vína, 3 PL švestkové marmelády, 1 citron (šťáva i kůra), 8 sušených švestek, 20 rozinek, 20 mandlí, 8 vlašských ořechů

Jak na to:

Do rozehřátého oleje vsypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Potom přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, koření a za stálého míchání vše opražíme, ochutíme octem, podlejeme vodou a do směsi vložíme stehýnka. Osolíme je a dusíme do měka. Během dušení maso několikrát obrátíme a podle potřeby podléváme vodou. Měké maso vyjmeme a základ zahustíme zápražkou z másla a mouky. Přilijeme víno, povaříme a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Polovičku masa vykostíme, vložíme do omáčky a přidáme uvařené švestky, rozinky, loupané mandle a nasekané vlašské ořechy. Podáváme s houskovým knedlíkem.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus