Kuřecí stehýnka barbecue kávové omáčce

Kuřecí dolní stehýnka v barbecue-kávové omáčce.Ingredience na 4 porce:
1 kg kuřecích dolních stehýnek
2 PL instantní kávy
2 cibule
2 stroužky česneku
500 ml pikantního kečupu
1 PL octa
2 lžíce oleje
sůl
pepř
1 lžička moučkového cukru
1 lžička kořenicí směsi na barbecue

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, instantní kávu rozpustíme v 5 PL horké vody a vychladíme. Ve větší míse smícháme kečup, kávu, cibuli, česnek, ocet, sůl, pepř, barbecue kořenící směs, olej i cukr a necháme 10 minut stát.
Kuřecí stehýnka důkladně omyjeme, osušíme a vložíme do připravené marinády nejlépe na noc nebo alespoň na 2 až 3 hodiny.
Marinované stehýnka pečeme na rozpáleném grilu nebo na grilovací pánvi alespoň 30 minut a často jejich otáčíme. Podáváme se zeleninovým salátem a s pečivem.
Čas přípravy: 60 minut a čas na marinování 3 až 12 hodin

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus