Kuřecí stehna s růžičkovou kapustou
Kuřecí stehna s růžičkovou kapustou
Potřebujeme:
4 celá kuřecí stehna, trochu citronové šťávy, ½ kg růžičkové kapusty, sůl, černé mleté koření, 40 - 50 g másla, trošku kmínu a vegety, 3-4 PL bílého vína
Jak na to:
Kuřecí stehna rozporcujte na svrchní i spodní, omyjte, jemně potřete citronovou šťávou a nechte asi 20 min. odležet. Potom je posolte, okořeňte, poukládejte do pekáče, na každou porci rozdělte po kousku másla a dejte do trouby péct. Během pečení polévejte stehna roztaveným máslem a vínem. Růžičkovou kapustu očistěte, poškozené listy odstraňte, malé hlavičky nechte celé, větší překrojte napůl. Opláchněte, nechte stéci a přidejte ke kuřecím stehnům. Posypte troškou kmínu, vegety, promíchejte a dejte spolu péct, až stehna chytí zlatavě-červenou kůrku a hlávky kapusty změknou. Podávejte s bramborovou kaší.