Kuřecí steak na houbách s balsamikovou omáčkou

 

Kuřecí steak na houbách s balsamikovou omáčkou

Potřebujeme:

800 g kuřecích prsou, 280 g rýže, 80 g mražených hub, 20 g cibule, 20 g másla, 1 dcl bílého vína, 7 dcl horkého zeleninového bujónu, 1 dcl olivového oleje, 0,5 dcl balsamikového octa, špetka práškového cukru, sůl a pepř

Jak na to:

Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, opečeme na másle a necháme vařit do měkka. Cibuli nasekáme na jemno a opečeme na olivovém oleji 3-4 min, přidáme houby a restujeme další 2-3 min, přidáme rýži a dobře promícháme. Zeleninový vývar smícháme s vínem a postupně přidáváme do rýže, až se rýže uvaří do měka, podle chuti dosolíme. Balsamikový ocet necháme vařit s práškovým cukrem, za častého míchání na mírném ohni až vstoupí do hustší konzistence. Houbové rizoto naložíme do středu talíře, poklademe kousky šťavnatých kuřecích prsou, které jemně přelijeme balsamikovou redukcí a podáváme.

 

 
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus