Kuřecí špíz na medu
Kuřecí špíz na medu
Pořrebujeme:
250g kuřecích prsou, 160 g oravskou slaninu, 2 větší cibule
Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci likérového vína, 1 lžičku cukru, 1 / 2 lžičky vegety, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 stroužky česneku
Směs na potírání: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu
Jak na to:
Kuřecí prsa nakrájíme na střední kousky cca 3 cm. Všechny ingredience na marinádu smícháme. Vložíme do ní maso a necháme cca 3 hodiny odstát v chladu.
Slaninku narežeme na malé kousky, cibuli na měsíčky nebo na kolečka. Na kovové nebo dřevěné špejle napichujeme střídavě marinované maso, cibuli a slaninku. Takto připravené špízu grilujeme v troubě resp. na grilu. Během grilování potíráme medovou směsí (tu vyrobíme vymíchánímsojové omáčky a medu) a průběžně otáčíme.
Ugrilované špízu podáváme s rýží, prip. bramborami.
Náš online překladač používá