Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní
Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní
Potřebujeme:
500 g kuřecích prsou, 1 plechovka žampionů v nálevu, 50 g sýru s modrou plísní, 100 g tvrdého sýra na strouhání, 250 ml smetany na vaření, koření, 1 kostka slepičímho bujónu, olej, těstoviny
Jak na to:
Žampiony lehce orestujeme, přilijeme k nim nálev ze žampionů, slepičí bujón a mírně podusíme. Kuřecí prsa okořeníme, potřeme olejem a ugrilujeme do zlatova. Ugrilované maso nakrájíme na proužky, přidáme k žampionům a dusíme. Na kuřecí směs a houby přidáme sýr s modrou plísní dokud se sýr neroztaje a nespojí se s masem. Nakonec vmícháme smetanu, kterou necháme jen probublávat, aby se nesrazila. Soté posypeme nastrouhaným sýrem. Jako přílohu podáváme těstoviny.