Kuřecí smetanový paprikáč
Kuřecí smetanový paprikáč
Potřebujeme:
1 kuře, 80 g oleje, 70 g cibule, 1 lžičku mleté červené papriky, 1 lžičku rajčatového protlaku, 400 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Jak na to:
Očištěné a opláchnout kuře naporcujeme.
Nadrobno posekanou cibulku podusíme doměka na oleji. Přidáme mletou papriku a kuře. Podusíme. Aby se maso nepřipálilo, podlejeme směs trochou teplé vody. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a dusíme, dokud maso není měké. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s moukou.
Pokud by šťáva byla příliš hustá, přidáme trochu horké vody. Dochutíme solí. Jako přílohu podáváme domácí noky nebo těstoviny.