Kuřecí sekaná s hřibovou omáčkou
Kuřecí sekaná s hřibovou omáčkou
Potřebujeme:
O, 5 kg mletého kuřecího masa, 2 cibule, 1 / 4 kg žampionů, sůl, černé mleté koření, hořčici, petrželku, 1 kyselou smetanu, 1 stroužek česneku, olej
Jak na to:
Do mletého kuřecího masa přidáme najemno posekanou cibuli, protlačený česnek, nadrobno pokrájenou petrželku, pepř, sůl a dobře promícháme.
Z masy vytvarujeme sekanou a dáme alespoň na 1 / 2 hodiny do chladna. Pak z obou stran dobře opečeme na oleji (oleje nedáváme mnoho).
Do výpeku dáme pražit posekanou červenou cibuli, očištěné a pokrájané houby a udusíme doměka Přidáme hořčici, smetanu, osolíme, ochutíme pepřem a ještě společně krátce podusíme. Touto omáčkou polijeme sekanou. Podáváme s pečenými bramborami a pikantními okurkami.