Kuřecí roláda velikonoční

Na přípravu potřebujeme:
•  1 kg chlazených kuřecích prsou
•  120 g krůtí šunky Admira uzené od HYZA
•  200 ml 33% smetany na šlehání
•  50 g papriky
•  2 g kurkumy
•  sůl
•  pepř
Postup:
1.  Chlazené kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Obřízneme je tak, aby nám zůstalo pouze čisté maso . Odřezky odložíme bokem.
2.  Kuřecí prsa rozřízneme na poloviny a na fólii rozklepeme. Mezitím si necháme předehřát troubu na 175 ° C.
3.  Rozklepané maso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnoměrně pepřem. Na maso poklademe na plátky nakrájenou krůtí šunku admirál.
4.  Odřezky z kuřecích prsou rozmixujeme v mixéru spolu se smetanou, kurkumou, solí a pepřem.
5.  Vytvořenou směs rovnoměrně rozetřete na šunku uloženou na kuřecích prsou.
6.  Na rozetřenou směs poklademe nakrájenou papriku a naplněné kuřecí prsa pevně zatočíme do alobalu.
7.  Pečeme v rozehřáté troubě při 175 ° C teplotě 35 minut.
8.  Po upečení roládu rozkrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus