Kuřecí roláda velikonoční
Na přípravu potřebujeme:
• 1 kg chlazených kuřecích prsou
• 120 g krůtí šunky Admira uzené od HYZA
• 200 ml 33% smetany na šlehání
• 50 g papriky
• 2 g kurkumy
• sůl
• pepř
Postup:
1. Chlazené kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Obřízneme je tak, aby nám zůstalo pouze čisté maso . Odřezky odložíme bokem.
2. Kuřecí prsa rozřízneme na poloviny a na fólii rozklepeme. Mezitím si necháme předehřát troubu na 175 ° C.
3. Rozklepané maso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnoměrně pepřem. Na maso poklademe na plátky nakrájenou krůtí šunku admirál.
4. Odřezky z kuřecích prsou rozmixujeme v mixéru spolu se smetanou, kurkumou, solí a pepřem.
5. Vytvořenou směs rovnoměrně rozetřete na šunku uloženou na kuřecích prsou.
6. Na rozetřenou směs poklademe nakrájenou papriku a naplněné kuřecí prsa pevně zatočíme do alobalu.
7. Pečeme v rozehřáté troubě při 175 ° C teplotě 35 minut.
8. Po upečení roládu rozkrájíme na plátky a servírujeme.