Kuřecí roláda s jogurtovou omáčkou
Kuřecí roláda s jogurtovou omáčkou
Potřebujeme: kuřecí prsa, špenát nebo petrželkou, trocha oleje, mleté bílé koření, sůl Dressing: 5 lžic majonézy, 1 bílý jogurt, šťáva z citronu, Petrželová nať
Jak na to: petrželku nasekajte nadrobno, pokud seženete čerstvý špenát, použijte špenát. Kuřecí prsa (nebo krůtí) přes igelitový sáček rozklepte z obou stran, pozor abyste nepotrhali maso, pak by se roláda zle plátků. Každý řízek potřete olejem, posoľte a hustě posypte natí. Petržel řízek opatrně zviňte do rolády a pořádně zabalte do alobalu. Alobalové rolky dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte od bodu varu 25 - 30 minut. Zabalené rolády v alobale nechte zcela vychladnout a neodbalené jejich dejte do ledničky a krájajte až druhý den. Tím, že bylo maso zabalené v alobale, bude šťavnaté, měkké a voňavé. Rolády se budou dát výborně krájet, až když budou dobře vychlazené v chladničce. Nakrájejte příčné a naukladajte na mísy, ozdobte dle vlastní fantazie a pokud chcete, přelijte jejich jogurtové-majonézový omáčkou. Jogurtový-majonézový omáčka: Smíchejte 5 PL majonézy, jeden bílý jogurt, šťávu z citronu, sůl a petrželku.