Kuřecí rizoto z jedné pánve
Kuřecí rizoto z jedné pánve
Potřebujeme:
rýže, kuřecí maso nakrájené na kostky, sůl, olej, cibule, zmrazená zelenina, horká voda
Jak na to:
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme zmrazenou zeleninu a po chvíli i maso. Vše osmažímea podusíme pod pokličkou. Když je maso poloměkké (cca po 15 min), přidáme rýži, kterou jsme předtím propláchli ve vodě. Osolíme, místo soli lze vložit zeleninový bujón. Zalijeme horkou vodou tak, aby přesáhla rýži o 1 cm. Zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud není rýže hotová (voda je vsáklá a část se vypaří. Popřípadě lze ještě dolít, pokud ještě rýže není hotová nebo naopak nechat rychle vypařit odkrytí poklice.). Podáváme s postrúhaným sýrem a kečupem.