Kuřecí řízky se zeleninovým ragú
Kuřecí řízky se zeleninovým ragú
Potřebujeme:
4 kuřecí řízky, 1 játrovou paštiku, 4 plátky slaniny, 1 KL grilovacího koření ,1 PL hladké mouky, sůl, olej
Ragú: 2 lilek, 3 papriky (různé barvy), 3 rajčata, 1 jablko, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 PL oleje pepř, bazalka
Jak na to:
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotiť",řízky osolíme, naklepeme, obalíme v hladké mouce s grilovacím kořením a necháme opéct na oleji. Mezitím opláchneme plátky lilku a necháme je vysušit. Na každý řízek dáme plátek jatrové paštiky. Zapekáme 10 min. při 180 ° C. Ve výpeku osmažíme cibuli, na nudličky nakrájené papriky a lilek. Přidáme nakrájené jablko, rajčata, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 min. Jídlo zdobíme plátky opečenou slaniny a bazalkou.