Kuřecí řízky se žampiony a sýrem
Kuřecí řízky se žampiony a sýrem
Potřebujeme:
4 kuřecí řízky (můžete použít i kuřecí stehna), 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worchestrová omáčky, 1 cibule, 1 konzervu žampionů, 500 ml slepičího vývaru, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, provensálské koření, škrob
Jak na to:
Kuřecí stehna naložíme alespoň na 1 hodinu do marinády ze směsi kečupu, sójové omáčky a Worcesteru.
Po marinování je uložíme na pekáče nebo ohnivzdorné mísy. Podlejeme bujónem, přidáme nakrájené žampiony, cibulku nakrájenou najemno a posypeme provensálským koř. Dáme do trouby vyhřáté na 225 stupňů.
Pečeme dozlatova a 10 minut před dopečením maso posypeme strouhaným sýrem. Po upečení maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme trochu škrobu na zahuštění a ještě na 5 minut dáme přohřát do trouby.