Kuřecí řízky plněné špenátem
Kuřecí řízky plněné špenátem
Potřebujeme:
2 kuřecí prsa s kůží a kostí, 50 dkg mraženého špenátu, roztíratelné sýry, 5 dkg strouhaného sýra, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 PL oleje, pepř, koření harmonie chuti, sůl
Omáčka: 4 rajčata, 1 cibule, 1 PL oleje, 120 ml vody, cukr, bílý pepř mletý, bazalka, pepř harmonie chuti, sůl
Jak na to:
Maso omyjeme a osušíme. Rukama opatrně uvolníme kůži tak, aby vznikl sáček. Podle potřeby si pomůžeme ostrým nožem.
Špenát dáme rozmrazit, cibuli očistíme, pokrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme špenát a dusíme. Česnek očistíme a protlačíme do špenátu. Udušený špenát dáme na sítko, vymačkáme z něj vodu a necháme vychladnout.
Roztíratelný sýr vyšleháme šlehačem, přidáme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, harmonií chuti a koření.
Prsa osolíme a nádivku vtlačíme pod kůži do připraveného sáčku.
Maso vložíme kůží nahoru do vymaštěné formy z Jánskeho skla. Kůži potřeme zbývajícím olejem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Během pečení si připravíme omáčku.
Omáčka: Rajčata omyjeme, napříč a vybereme jadřinec. Pevnou část nakrájíme na nudličky a jadřinec na kostky. Cibuli očistíme, nakrájíme a opražíme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata.