Kuřecí řízky plněné špenátem

Kuřecí řízky plněné špenátem

Potřebujeme:

2 kuřecí prsa s kůží a kostí, 50 dkg mraženého špenátu, roztíratelné sýry, 5 dkg strouhaného sýra, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 PL oleje, pepř, koření harmonie chuti, sůl

Omáčka: 4 rajčata, 1 cibule, 1 PL oleje, 120 ml vody, cukr, bílý pepř mletý, bazalka, pepř harmonie chuti, sůl

Jak na to:

Maso omyjeme a osušíme. Rukama opatrně uvolníme kůži tak, aby vznikl sáček. Podle potřeby si pomůžeme ostrým nožem.

Špenát dáme rozmrazit, cibuli očistíme, pokrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme špenát a dusíme. Česnek očistíme a protlačíme do špenátu. Udušený špenát dáme na sítko, vymačkáme z něj vodu a necháme vychladnout.

Roztíratelný sýr vyšleháme šlehačem, přidáme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, harmonií chuti a koření.

Prsa osolíme a nádivku vtlačíme pod kůži do připraveného sáčku.

Maso vložíme kůží nahoru do vymaštěné formy z Jánskeho skla. Kůži potřeme zbývajícím olejem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Během pečení si připravíme omáčku.

Omáčka: Rajčata omyjeme, napříč a vybereme jadřinec. Pevnou část nakrájíme na nudličky a jadřinec na kostky. Cibuli očistíme, nakrájíme a opražíme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus