Kuřecí řízek bez tuku
Kuřecí řízek bez tuku
Potřebujeme:
2 porce
200 g kuřecích nebo krůtích prsou, nízkotučný bílý jogurt, strouhaný sýr na posyp, šunkovéhý salám ½ kostky bujónu, 1 ½ dcl vody, hořčici, sůl
Jak na to:
Prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Do pánve dáme vařit vodu s bujóny. Když začne voda vařit, vložíme do ní řízky a dusíme do měkka.
Potom je vybereme, poklademe na talíře a horké posypeme sýrem, aby se rozpustil.
Do zbývajícího vývaru vložíme na tenké čtverečky nakrájený šunkový salám, zahustíme jogurtem a necháme povřít. Omáčkou řízky polijeme.
Podáváme s opékaným bramborem a zeleninovým salátem.