Kuřecí prsíčka v mandlovém obalu s hroznovou omáčkou
Kuřecí prsíčka v mandlovém obalu s hroznovou omáčkou
Potřebujeme:
4 ks kuřecích prsou, 100 g mandlových lupínků, sůl, mleté černé koření, mouka, 2 vejce, 40 g másla, olej, 1 dcl bílého vína, 200 ml pomerančové šťávy, 300 g bílích hroznů
Jak na to:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, osolíme a okořeníme. Nejprve je obalíme v mouce, potom ve dvou rozšlehanýchi vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Obal pevně přitlačíme a prsíčka opéct na každé straně 3 - 4 minuty na másle. Poté je vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku nalijeme pomerančovou šťávu a víno a chvíli vaříme. Bílé hrozny omyjeme, rozkrojíme a pokud třeba, vybereme jadérka. Přidáme je do omáčky a prehřejeme. Ochutíme pepřem a podáváme s kuřecími prsíčky.