Kuřecí prsíčka na přírodní způsob
Kuřecí prsíčka na přírodní způsob
Potřebujeme:
kuřecí prsa (4 plátky), 200 g uzeného tvrdého sýra, 2-3 vejce, černé mleté koření, 4 stroužky česneku, muškátový oříšek, kari koření, pepř čínská směs, mořskou sůl, olivový olej, 5 lžic sójové omáčky, 6 velkých žampionů , škrobovou moučku na obalení, 2 malé, čerstvý lilek, ¼ malé bílé zelí, 1 větší mrkev, cibuli
Jak na to:
Brambory uvaříme v osolené vodě s trochou česneku, precedíme a přidáme trochu másla a nakrájenou petrželku. Očistíme si lilek a nakrájíme na malé kostky.
Mrkev nakrájíme na úzké plátky 2-3 cm dlouhé. Nakrájíme pór, zelí, žampiony, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme podélně.
Vše promícháme v prostorné nádobě, posypeme škrobem, trochou kari koření, čínskou směsí a muškátovým oříškem.
Na ohni rozpálit olivový (může být i jiný) olej a zeleninu prudce opečeme, tak aby křupala. Na to je vhodná čínská pánev.
Troubu rozpálit na 200 ° C. Do připraveného keramického pekáče rovnoměrně naklademe zeleninu, osolíme ji mořskou solí, přidáme protlačený česnek, pokapeme sójovou omáčkou, zalijeme rozmíchaným vejcem s nastrouhaný sýrem. Dáme zapéct zhruba na 15 min.
Kuřecí prsa nakrájíme na 1cm tlusté plátky, lehce potřeme česnekem, posypeme pepřem, solí a z každé strany prudce opečeme na desce bez oleje.